Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Stäng
  • Öppettider
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Byggbeskrivningar

Byggbeskrivningar

Det ska inte vara svårt att bygga rätt. Ta hjälp av oss på MaterialMännen för vi är en certifierad bygg- och trävaruhandlare. Du kommer att att märka skillnaden.

Här har Svenskt Trä samlat information om allt du behöver veta om virke och ditt eventuellt kommande byggprojekt. Du kan läsa om bygglov, gå vår snickarskola, få byggbeskrivningar och information om t ex tryckimpregnerat virke. 

En spännande sak är vårt dimensionberäkningsprogram. 

Dimensionsprogrammet hjälper dig att beräkna rätt dimension för till exempel takbalkar, nockbalkar, pelare eller golv- och altanbjälkar i konstruktionsvirke eller limträ.

Klicka här så kommer du direkt till byggbeskrivningar (Öppnas i ny flik)

Byggbeskrivningar.se är en webbsida som tillhandahåller information om trä och träbyggande för konsumenter. 

Bakom webbsidan står Svenskt Trä som verkar för kunskapsspridning, inspiration och utveckling som rör trä, träprodukter och träbyggande. Svenskt Trä är en verksamhet inom branschorganisationen Skogsindustrierna. 

Bakom Svenskt Trä står svensk sågverks- och limträindustri. Byggbeskrivningar.se är till för dig som vill bygga i trä. I samarbete med Sveriges bygg- och trävaruhandlare har vi sedan 1983 tagit fram många uppskattade byggbeskrivningar. Byggbeskrivningar.se har nära en miljon besökare per år.